Degryse verwacht massa volk bij heropening stadionpoorten: Een stormloop

Degryse verwacht massa volk bij heropening stadionpoorten: "Een stormloop"

01-01-2021 22:35
5

De overgrote meerderheid van de voetbalwedstrijden in 2020 werden achter gesloten deuren afgewerkt. Een groot gemis, zo oordeelt ook Marc Degryse. De analist hoopt dan ook vurig dat er snel weer fans in het stadion kunnen.

"Ik was blij toen we na de lockdown weer naar voetbal op TV konden kijken", vertelt Degryse aan Het laatste Nieuws. "Ik vond het echter een ramp zonder supporters. Die geluidsband hielp wel een beetje, maar na drie weken stoorde ik me daar ook weer aan."

De analist heeft echter begrip voor de beslissing om toch door te spelen zonder supporters. "Het economisch belang is groot, de clubs spelen omdat het moet. Stel je voor dat de tv-rechten zouden wegvallen, hoeveel voetbalclubs zouden dan wel niet over de kop zijn gegaan."

Degryse hoopt echter snel weer voetbal mét fans te kunnen zien, en verwacht ook een stormloop als het weer mag. "Net zoals mensen massaal op café en restaurant zullen gaan, zullen de supporters ook massaal weer naar een voetbalstadion trekken wanneer dat allemaal terug kan."