Deschacht overtuigt nog steeds bij Zulte Waregem: Niet tevreden over de twijfels

Deschacht overtuigt nog steeds bij Zulte Waregem: "Niet tevreden over de twijfels"

31-12-2020 16:43
3

Op 16 februari wordt hij 40 jaar, maar Olivier Deschacht is nog altijd een sterkhouder in eerste klasse. De centrale verdediger staat bijna wekelijks aan de aftrap bij Zulte Waregem, maar bij zijn komst waren er wel heel wat twijfels binnen de club.

"Ik wou hem al toen hij vertrok bij Anderlecht, ook al was er intern -toen al - discussie over zijn leeftijd", vertelt coach Franky Dury aan Het Laatste Nieuws. "Ik was niet tevreden over de twijfel. Weet je, Olivier is geen investering in de toekomst meer, maar wat hij nog op het veld brengt, is altijd goed."

"Een speler wordt nog altijd beoordeeld op zijn prestatie, niet op zijn leeftijd. Er staat daar een brok routine, winnaarsmentaliteit en vooral veel klasse. De andere spelers zien dat ook. Hij heeft een schat aan ervaring. Ik zag hem een paar weken geleden op training een spurt inzetten tegen Soisalo, dat is onze snelste, explosiefste speler, maar Olivier was de rapste op de bal."

"Niet omdat hij rapper was, maar omdat hij het spel sneller gelezen had. Ik beoordeel Olivier niet op zijn snelheid, maar op zijn klasse, positiespel, voetballend vermogen, defensief vermogen", besluit Dury.