‘Mogelijk vroege winterstop voor Anderlecht én Club Brugge door corona’

‘Mogelijk vroege winterstop voor Anderlecht én Club Brugge door corona’

21-12-2020 22:14 Laatste update: 22-12-2020 07:44
24

Aankomende zondag staat RSC Anderlecht – Beerschot normaal gezien op het programma. La Dernière Heure twijfelt evenwel sterk of het duel kan doorgaan. Dat heeft natuurlijk alles te maken met het coronavirus.

'Zowel bij Anderlecht als bij Beerschot vrezen ze dat de ontmoeting van zondag niet zal plaatsvinden', stelt de Waalse krant. Donderdag moet voor duidelijkheid zorgen. Op 24 december worden de spelers van Beerschot getest.

Het is nog maar de vraag of de testen positief of negatief zijn. Momenteel zitten er in totaal veertien spelers en stafleden van Beerschot in quarantaine. Indien minstens zeven A-kernspelers een positieve test afleggen, kan een club volgens het protocol van de Jupiler Pro League om uitstel vragen.

Pas vrijdag zullen de resultaten worden bekendgemaakt. Het worden tussen spannende dagen in Brussel en Antwerpen.

Update: Niet enkel de wedstrijd tussen RSC Anderlecht en Beerschot komt in gevaar, ook zit de kans er in dat er weer een wedstrijd van KAS Eupen wordt uitgesteld. De Panda’s nemen het komende speeldag op tegen Club Brugge. Donderdag volgen de coronatests en het resultaat zal vrijdag worden bekendgemaakt', dat meldt Het Nieuwsblad.