'Fort Jan Breydel' is gevallen, Club Brugge heeft opvallend slecht thuisrecord

'Fort Jan Breydel' is gevallen, Club Brugge heeft opvallend slecht thuisrecord

21-12-2020 21:14
33

Club Brugge haalde het afgelopen zondag niet van KAA Gent en verloor met het kleinste verschil van de Buffalo's. Voor Club Brugge al het derde verlies in eigen huis. Daarmee kleuren de cijfers donkerrood voor Blauw-Zwart.

Club Brugge is dan wel nog steeds leider, maar dat heeft het niet te danken aan de thuiswedstrijden. Na de 0-1 tegen Sporting Charleroi, K. Beerschot V.A en KAA Gent heeft het nu al drie keer verloren in eigen huis. Daarmee doet het even 'slecht' als in het seizoen 1999-2000, toen Club Brugge eenzelfde thuisresultaat voorlegde onder trainer René Verheyen. Zo weet Het Nieuwsblad.

In dat seizoen stond Club Brugge, met één wedstrijd meer gespeeld, op een derde plek in de stand. Het wist ook geen titel te pakken en eindigde als vicekampioen op de tweede plek. Opvallend, het was ook het eerste seizoen van Philippe Clement als speler bij Club Brugge.

Voor Club Brugge is het alleszins een bijzonder slecht thuisrecord. Sterker nog, in elf van de twintig seizoen na 1999-2000 verloor het na achttien speeldagen zelfs niet in eigen huis. Nu staat de teller dus op drie. Buitenshuis loopt het dan wel weer vlot voor Club Brugge, het pakte al meer punten op verplaatsing (twintig) dan in eigen huis (zestien).