Peeters geeft titeldroom op: Daar moeten we nu niet meer aan denken

Peeters geeft titeldroom op: "Daar moeten we nu niet meer aan denken"

21-12-2020 19:45
1

Westerlo verloor zondag met 2-1 van Union. De titel in 1B lijkt nu definitief weg, want de kloof is al elf punten. Dat is volgens coach Bob Peeters veel te veel. 

"Union heeft veel maturiteit en kwaliteit. Dat is nog eens gebleken. Aan de titel moeten we niet meer denken", vertelt Peeters bij Het Nieuwsblad. "Laten we vooral realistisch zijn. Vanaf nu moeten we focussen op het maximaal haalbare: de tweede plaats."

Peeters wil niet alle goede zaken weggooien. "Tijdens de winterstop moeten we de batterijen opladen en nadien gaan we weer vol aan de bak. Na de winterstop staan nog dertien wedstrijden op het programma. Het is jammer dat die reeks van 17 op 21 even een deuk krijgt."

"Qua efficiëntie lopen we achter op Union, dat is de belangrijkste les van deze verloren topper', besluit hij. "Of er versterking komt tijdens de winterstop, is iets waar ik niet op wil vooruitlopen. Dat moeten we eerst intern analyseren."

Westerlo staat op amper twee punten van Seraing, dat zondag op 0-0 bleef steken tegen Deinze. De promotie is dus nog lang niet weg voor Westerlo.