Lewandowski opnieuw reddende engel van Bayern, Leverkusen blijft aan de leiding

16-12-2020 23:23

Bayer Leverkusen gaat als Bundesliga-koploper het weekend in. Die Werkself handhaafden woensdagavond hun voorsprong op RB Leipzig én Bayern München, dat zaterdag afreist naar Leverkusen.

1.FC Köln-Bayer Leverkusen 0-4
Bayer mocht in Köln warmdraaien voor de kraker tegen Bayern en had de punten na tien minuten al zo goed als binnen. Mitchell Weiser en Moussa Diaby hadden al vroeg in de wedstrijd voor een comfortabele 0-2 voorsprong gezorgd. Kort na de rust volgde er een nieuwe tempoversnelling: Patrik Schick en Florian Wirtz zorgden vijf minuten na elkaar voor de 0-3 en de 0-4, waardoor het nog altijd ongeslagen Bayer op 28 punten komt.

Bayern München-VfL Wolfsburg 2-1
De regerend landskampioen volgt op één punt afstand. Bayern had het in eigen huis niet makkelijk met Wolfsburg en kwam na vijf minuten al op achterstand via Maximilian Philipp. Der Rekordmeister kon echter beschikken over Robert Lewandowski. De Poolse scherpschutter kopte in de blessuretijd van de eerste helft de 1-1 binnen en bezorgde Bayern kort na rust ook de drie punten. Lewandowski heeft met zijn dubbelslag de magische grens van 250 (!) Bundesliga-doelpunten geslecht.

Hoffenheim-RB Leipzig 0-1
Ook Leipzig doet nog volop mee in de titelrace en staat op slechts één punt van de lijstaanvoerder. Die Roten Bullen boekten een benauwde uitzege op Hoffenheim: Yussuf Poulsen werd na een uur spelen vrijgespeeld door Marcel Sabitzer en volleerde de enige treffer van de avond tegen de touwen.