Vanhaezebrouck is meer dan een coach, hij regelt alles binnen een club

"Vanhaezebrouck is meer dan een coach, hij regelt alles binnen een club"

Gepubliceerd: vrijdag 4 december 2020 om 18:53vr 04-12-2020 om 18:53

Hein Vanhaezebrouck moet de Verlosser worden voor KAA Gent. De kampioenenmaker van 2015 gaat de uitdaging aan om de club van zijn hart uit haar crisis te loodsen. Hoewel Vanhaezebrouck al even uit roulatie is, vermoedt Tom Boudeweel dat het Gentse bestuur een goede keuze heeft gemaakt.

Als een donderslag bij heldere hemel kwam het nieuws nu niet voor de journalist. "Het was bij wijze van spreken gewoon wachten op het ja-woord van Hein Vanhaezebrouck voor dit huwelijk. Een huwelijk dat toch ooit een droomhuwelijk was", herinnert Boudeweel zich bij Sporza. "Vanhaezebrouck moest recent een operatie ondergaan, maar door nu ja te zeggen tegen Gent ga ik er vanuit dat hij opnieuw helemaal de oude is. Nu zal hij ook AA Gent moeten genezen."

"Het bestuur heeft heel snel gehandeld na het ontslag van Wim De Decker", heeft Boudeweel nog wat aandacht voor de voorganger van Vanhaezebrouck. "Dat kan je negatief bekijken en zien als paniek. Of je kan zeggen dat voorzitter Ivan De Witte en manager Michel Louwagie de koe bij de horens hebben gevat en meteen in actie zijn gekomen. Het viel me de voorbije weken al op dat ze niet in de pers te bespeuren waren. Misschien waren ze toen al iets aan het voorbereiden, want de resultaten onder Wim De Decker waren niet goed."

Voordeel van de twijfel
Welke rol kan Vanhaezebrouck vervullen in de heropleving van de Buffalo's? "Hein Vanhaezebrouck is meer dan een coach", vat Boudeweel het samen. "Hij regelt alles binnen een club. Hij trekt ook alle aandacht naar zich om de andere rustig te laten werken. AA Gent heeft een sterke persoonlijkheid nodig, iemand die kan terugvallen op zijn verleden. Iemand die ze echt niet meer kunnen ontslaan omdat hij al zoveel heeft bewezen bij de club. Iemand om naar op te kijken." 

De geluiden vanuit Gent zijn overwegend gunstig gestemd, al halen enkele criticasters aan dat de trainer wel behoorlijk lang uit het vak is verdwenen. "Vanhaezebrouck heeft sinds december 2018 geen club gehad. Dat smeren sommige supporters hem nu aan, maar hij heeft ondertussen wel niet stil gezeten als analist op televisie en als schrijver van columns", weerlegt Boudeweel.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws