'Brexit heeft zware gevolgen: Belgische spelers niet voor 18e naar Premier League'

'Brexit heeft zware gevolgen: Belgische spelers niet voor 18e naar Premier League'

Gepubliceerd: dinsdag 1 december 2020 om 20:20di 01-12-2020 om 20:20

De Football Association (FA) heeft een nieuw reglement opgemaakt voor spelers die na de brexit in Engeland willen komen spelen. Daarbij valt op dat voetballers onder de 18 jaar geen transfer meer kunnen versieren naar de Premier League.

Groot-Brittannië stapt op 31 december definitief uit de Europese Unie en dat heeft ook verregaande gevolgen voor de Premier League. De Football Association (FA) heeft ondertussen een nieuw reglement opgemaakt voor spelers die vanaf 2021 naar de Engelse competitie willen komen.

Voetballers uit de EU zullen voortaan een werkvergunning moeten krijgen, net zoals spelers die uit andere continenten komen. Er zal gewerkt worden met hetzelfde (strenge) puntensysteem waarin vooral de internationale selecties een grote rol spelen.

Daarnaast zijn er twee belangrijke nieuwe regels. Engelse ploegen mogen voortaan geen buitenlandse spelers meer aantrekken die jonger zijn dan 18. Een andere nieuwe regel zegt dat clubs tijdens elke transfermercato maar drie buitenlandse spelers mogen aantrekken tussen 18 en 21 jaar.

Dat is best opvallend, aangezien Engelse ploegen de laatste jaren veel minderjarige spelers aantrokken. Ook verschillende Belgische toptalenten -denk maar aan Adnan Januzaj of Charly Musonda- trokken de voorbije jaren naar de Premier League. Dat zal vanaf 2021 dus niet meer kunnen.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws