'Standard is op zoek naar een spits, Vlap doet het weer niet bij Anderlecht'

'Standard is op zoek naar een spits, Vlap doet het weer niet bij Anderlecht'

Gepubliceerd: zondag 29 november 2020 om 20:15zo 29-11-2020 om 20:15

Laatste update: zondag 29 november 2020 om 21:15zo 29-11-2020 om 21:15

De topper tussen RSC Anderlecht en Standard was niet meteen reclame voor het Belgisch voetbal. Beide ploegen konden helemaal niet overtuigen en zorgden voor een bijzonder triestige topper. Wat hebben we hier uit geleerd? VoetbalPrimeur België maakt voor u een analyse.

Een topper zonder glans
We werden een topper beloofd, maar kregen dat niet te zien. Voor doelpunten moet je dit seizoen bij ploegen zoals Beerschot en KRC Genk zijn. Niet bij de andere topploegen zoals Club Brugge, RSC Anderlecht en Standard.

In de partij tussen Standard en RSCA keken beide ploegen vooral de kat uit de boom en kregen we zo goed als geen enkele kans te zien. In het eerste half uur werd er zelfs geen enkele grote mogelijkheid bij elkaar gespeeld. Te slap, te zwak, geen inspiratie bij beide ploegen. Na negentig minuten voetballen stond het dan ook nog steeds 0-0.

Zowel RSC Anderlecht als Standard zijn dit seizoen nog altijd zeer ambitieus, maar moeten hun niveau toch stevig gaan opkrikken om een plekje in de top vier te gaan bemachtigen. Vooral op het vlak van doelpunten maken schort het bij beide ploegen.

Michel 'Slap'
Door de afwezigheid van Percy Tau kreeg Michel Vlap nog eens een kans in de basis. Een groot succes werd dat niet. Integendeel. De Vlap die we eind vorig seizoen te zien kregen is dit seizoen nergens meer te bespeuren en dat werd nog maar eens duidelijk tegen Standard.

De Nederlander kwam amper aan de bal en wanneer hij dat wel deed, was het met weinig overtuiging of echt goede ideeën. Vlap scoorde uiteindelijk wel, maar dat werd afgekeurd na buitenspel van Lukas Nmecha. De aanvallende middenvelder zal Vincent Kompany met zijn prestatie dan ook niet overtuigd hebben om hem meer kansen te geven. Het was dan ook niet zo verrassend dat Yari Verschaeren hem uiteindelijk verving.

Vlap werd voor zo'n acht miljoen euro door Anderlecht naar België gehaald, maar dreigt nu toch echt het label van miskoop te gaan krijgen. De teller van Vlap staat dit seizoen na vijf wedstrijden op nul doelpunten, nul assists. Mag het toch dat ietsje meer zijn?

Standard zkt. spits
Bij Standard deed men het tegen Anderlecht zonder echt diepe spits. Balikwisha en Maxime Lestienne kregen voorin de vrijheid om de defensie van RSC Anderlecht in de problemen te brengen. Een mislukt experiment van Philippe Montanier, zo blijkt.

Er was namelijk 0 aanwezigheid in de zestien van Anderlecht. Op het middenveld te weinig creativiteit om de voorhoede te bereiken, voorin te weinig gewicht om Hannes Delcroix en Matt Miazga achterin bij Anderlecht het echt moeilijk te maken.

Met Duje Cop, Felipe Avenatti en Obbi Oulare heeft Standard wel drie spitsen op de loonlijst staan, maar geen enkele van het trio kon dit (en vorig) seizoen ook echt overtuigen. Het lijkt dan ook duidelijk, dit Standard zoekt een spits en zal daar - als er genoeg geld voor is - op de transfermarkt werk van maken.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws