Breaking news

‘Club Brugge heeft troef in handen voor Griekse sensatie van tien miljoen euro’

KV Mechelen speelt beladen match: Beerschot favoriet? Ik vind van niet

KV Mechelen speelt beladen match: "Beerschot favoriet? Ik vind van niet"

Gepubliceerd: vrijdag 27 november 2020 om 13:45vr 27-11-2020 om 13:45

KV Mechelen ontvangt zondagmiddag Beerschot. Een beladen wedstrijd, want beide clubs vochten een jaar geleden een bittere strijd uit voor promotie. Middenvelder Joachim Van Damme is dat nog niet vergeten. 

"Beerschot heeft de rivaliteit tussen beide clubs aangewakkerd. Zij maakten het vijandig", aldus Van Damme bij Het Laatste Nieuws. "Alexander Maes bijvoorbeeld (hij noemde Van Damme een 'eikel', red.). Maes had zijn mond moeten houden en beter moeten voetballen. (grijnst) Nu speelt-ie in Roemenië, kan hij het daar gaan uitleggen."

Nu lijken de zaken wel bekoeld. "Of de rivaliteit nog zo intens is? Voor mij is de strijdbijl begraven. Ik heb geen wrok tegen Beerschot. Ze zijn verdiend gepromoveerd en ik heb respect voor wat ze nu presteren. Beerschot is een verrijking voor 1A, dat kan je niet ontkennen. Al blijft dit een speciale wedstrijd. Zeker voor onze fans, jammer dat zij er niet bij kunnen zijn. Deze match heeft een speciale betekenis voor beide clubs. Geloof mij: iedereen staat scherp voor zondag."

Door het klassement lijkt Beerschot de favoriet. "Neen, dat vind ik niet. Oké, Beerschot heeft meer punten en ze kunnen ons het vuur aan de schenen leggen. Maar wij hebben nog altijd een heel sterk team. Ik schat hen niet hoger in dan KV Mechelen. Onze kwaliteiten liggen in dezelfde lijn. We spelen nu tien keer beter dan vorig seizoen, alleen pakken we veel minder punten. Met deze kern moeten we betere resultaten neerzetten. Dat beseffen we."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wie wint KV Mechelen - Beerschot

KV Mechelen
58%
Beerschot
25%
Gelijkspel
17%
(102 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws