Kan Club revanche nemen? Dortmund is enkel maar beter geworden

Kan Club revanche nemen? "Dortmund is enkel maar beter geworden"

Gepubliceerd: dinsdag 24 november 2020 om 11:30di 24-11-2020 om 11:30

Laatste update: dinsdag 24 november 2020 om 16:44di 24-11-2020 om 16:44

Dinsdagavond gaat Club Brugge opnieuw opzoek naar puntengewin in de Champions League. Een eenvoudige opdracht wordt het niet, met Dortmund kijkt een Europese topclub de Bruggelingen in de ogen. De heenmatch werd met 0-3 verloren, en makkelijker is het er niet op geworden.

Club zweefde even op een Europese wolk, tot Dortmund Philippe Clement en zijn spelers met één ruk weer op de grond kreeg. In Duitsland gaat Club dan ook op zoek naar punten én eerherstel. "In Duitsland was iedereen het erover eens dat Dortmund de zege verdiende, ze verwachten dan ook dat Dortmund gewoon opnieuw de drie punten pakt", vertelt Ronan Murphy, journalist voor Goal.com, in een exclusief gesprek.

De opgave voor Club is dan ook geen makkelijke, zeker omdat Dortmund de laatste weken enkel maar beter is geworden. "Tegen Bayern verloren ze nog nipt, maar ze komen de laatste tijd wel erg sterk voor de dag. Het voorbije weekend wonnen ze ook met 2-5 tegen Hertha Berlijn, een overwinning die heel veel vertrouwen heeft gegeven aan het team", vervolgt Murphy. "Daarbovenop wisten ze ook wat sleutelspelers rust te gunnen. Wonderkind Youssoufa Moukoko maakte dan weer zijn debuut en werd de jongste Bundesliga-debutant ooit."

Dat Dortmund-coach Lucien Favre enkele spelers liet rusten was overigens geen toeval, Dortmund leeft geconcentreerd toe naar de match tegen Brugge. "Dortmund zal met zijn sterkste elf beginnen tegen Club. Jadon Sancho wordt ook opnieuw in de basis verwacht, hij is heel hongerig en wil zich ongetwijfeld bewijzen na enkele mindere weken en transperikelen die in zijn hoofd speelden", vertelt de Bundesliga-kenner.

Dat andere wonderkind dat wordt gevreesd is Erling Haaland. "Niemand is er vooralsnog in geslaagd om Haaland af te stoppen", merkt Murphy op. "Hij is snel, technisch, heeft inzicht én is ook nog eens groot en sterk. Brugge doet er waarschijnlijk het best aan om de aanvoer naar Haaland af te stoppen. De vleugelspelers mogen niet de kans krijgen om de bal tot bij Haaland te krijgen", besluit Murphy.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Geef jij Club meer of minder kans dan in de heenmatch?

Meer
11%
Minder
81%
Evenveel
8%
(36 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws