Degryse over zijn favorieten voor de gouden schoen

Degryse over zijn favorieten voor de gouden schoen

Gepubliceerd: maandag 23 november 2020 om 21:10ma 23-11-2020 om 21:10

In januari staat de uitreiking voor de gouden schoen op het programma. Anders dan andere jaren gaat de stemming maar om één speelronde, de heenronde van de competitie '20-'21. Volgens Marc Degryse zijn er twee kandidaten die er uit springen, dat liet hij weten in de podcast 'Top Of The League'.

De afgelopen jaren was Club Brugge de grote slokop op het gala van de Gouden Schoen. Hans Vanaken won de schoen vorig jaar en het jaar ervoor. Daarvoor was Ruud Vormer aan de beurt, ondertussen kaapte Simon Mignolet en Philipe Clement er ook enkele awards mee. Dit jaar zal Club Brugge minder geluk hebben als het van Degryse afhangt. Ondanks hun leidersplaats is het voetbal toch te flets en zijn de sterkhouders niet constant genoeg om echt torenhoog favoriet te zijn voor de prestigeuze prijs. 

Volgens analist Marc Degryse zijn Raphael Holzhauser (Beerschot) en Lior Refaelov (Antwerp) op dit moment de grote favorieten voor de Gouden Schoen. “Dat zijn inderdaad de twee namen die ik al heb staan. Omdat ze bepalend zijn geweest voor hun ploeg, omdat het aantrekkelijke voetballers zijn die iets meer hebben dan de rest. Refaelov is nooit beter geweest dan nu, vind ik", liet hij weten in de podcast 'Top of The League'.

Ook Peter Vandenbempt liet maandagochtend al weten dat Vanaken en Vormer geen favoriet zijn voor de Gouden Schoen. Vandenbempt denkt eerder aan Theo Bongonda van KRC Genk.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws