Club Brugge verkoos Mignolet boven Horvath: Ik was teleurgesteld

Club Brugge verkoos Mignolet boven Horvath: "Ik was teleurgesteld"

Gepubliceerd: zaterdag 21 november 2020 om 09:14za 21-11-2020 om 09:14

Hij speelde al jaren voor Club Brugge, maar daar kwam twee zomers geleden in met de komst van Simon Mignolet. Ethan Horvath verloor definitief zijn plek onder de lat bij Blauw-Zwart. Een transfer waar hij toch niet meteen op had gehoopt.

Met de komst van Mignolet zag Horvath meteen hoe laat het was voor hem. "Toen Simon kwam, was ik teleurgesteld", geeft Horvath toe in Het Nieuwsblad. "Ik wilde spelen en ik denk dat ik verdiende te spelen. Maar ik wilde niet opgeven. Je probeert voor jezelf te werken en extra te werken. Je probeert jezelf elke dag te pushen. Om klaar te zijn als er een kans komt", geeft hij aan.

Horvath vindt wel dat hij goed genoeg is voor een basisplek bij Club Brugge. "Naar mijn gevoel heb ik ook al iets bewezen. Weliswaar niet in de Premier League, maar ik ben wel kampioen met Club Brugge geworden. Ik was succesvol in de Champions League, ik speelde in de knock-outfase van de Europa League, ik heb wedstrijden gespeeld bij mijn nationale ploeg. Ik vind van mezelf dat ik tot dezelfde categorie als Simon hoor", aldus Horvath.

Nieuwe club
Horvath zocht afgelopen zomer dan ook naar een club waar hij wel speeltijd zou krijgen. "Ja, dat is ook niet abnormaal voor een speler met ambitie. Er zijn deze zomer dingen gebeurd waar ik niets over kan zeggen, maar die niet zo aangenaam voor me waren. Ze hadden niet te maken met de club, wel met makelaars en zo. Tot op de laatste dag van de transferperiode, op ­5 oktober, zat het erin dat ik ergens naartoe ging. Toen dat niet gebeurde, gaat het erom hoe je ermee omgaat. Op 6 oktober heb ik op training de knop proberen om te draaien", klinkt het.

Of Horvath deze winter ook zal vertrekken, is nog maar de vraag. "We zullen zien. Het hangt ervan af of iemand een doelman nodig heeft. Ik ga niet weg om weg te gaan. Het moet zinvol zijn in mijn carrière. Ik speelde in de Cham­pions League en om de titel in België. Ik wil geen stap achteruit zetten. Het team moet bij me passen. Het kan een ploeg zijn uit een kleinere competitie die voor de titel strijdt en in de Champions League of de Europa League speelt", besluit hij.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws