Nations League in statistieken: Goals bij Rode Duivels, de bal voor Spanje

Nations League in statistieken: Goals bij Rode Duivels, de bal voor Spanje

Gepubliceerd: donderdag 19 november 2020 om 17:45do 19-11-2020 om 17:45

Laatste update: donderdag 19 november 2020 om 23:00do 19-11-2020 om 23:00

De groepsfase van de Nations League is afgelopen en er kan (voor de Rode Duivels) stilaan worden uitgekeken naar de Final Four van het toernooi. In die groepsfase kregen we ook heel wat interessante partijen te zien, met ook enkele opmerkelijke statistieken. VoetbalPrimeur.be geeft u een overzicht.

De Nations League mag dan wel gezien worden als een overbodige competitie, het was wel een leuke competitie om naar te kijken. In de 160 wedstrijden dit er werden gespeeld in de groepsfase zagen we 362 doelpunten. Omgerekend zagen we dus 2,26 doelpunten per partij in de Nations League.

De goals
De doelpuntenkoningen van de groepsfase zijn de Rode Duivels. Onze nationale ploeg scoorde maar liefst zestien keer in de groepsfase en doet het daarmee beter dan Spanje (13), Noorwegen (12), Portugal (12) en Frankrijk (12).

Ondanks de vele doelpunten van onze Rode Duivels konden we geen topschutter van de groepsfase van de competitie naar voren brengen. Dat is Erling Braut Haaland geworden, die zes keer scoorde voor Noorwegen. De helft van zijn doelpunten scoorde hij in de met 4-0 gewonnen partij tegen Roemenië. Hij speelde echter ook maar vier wedstrijden in de Nations League.

Toch hebben we een frequente doelpuntenmaker in onze rangen, namelijk Romelu Lukaku. De spits van Internazionale was goed voor maar liefst vijf doelpunten in vijf partijen in de groepsfase. Hij wordt achtervolgd door Eran Zahavi (Israël, 6 wedstrijden en vijf doelpunten), Timo Werner (Duitsland, 6 wedstrijden en vier doelpunten) en Sokol Cikalleshi (drie wedstrijden en vier doelpunten). De eerstvolgende Rode Duivel in de lijst staat op een veertiende plek en is Dries Mertens. Hij was goed voor drie doelpunten in vier partijen.

Meesters van balbezit
Het land met het meeste balbezit in de Nations League was niet verrassend Spanje, dat gemiddels 65% balbezit had tijdens partijen. Verrassend genoeg staat Griekenland, met 62% balbezit, op een tweede plek in de ranglijst. Georgië en Engeland delen de derde plek met gemiddeld 60% balbezit.

De Spanjaarden hadden veel balbezit en hadden dat ook grotendeels te danken aan het aantal succesvolle passes. Maar liefst 90% van hun pogingen kwamen aan. Onze Rode Duivels achtervolgen met 87% succesvolle passes, net zoals Duitsland, Engeland en Italië.

De koning der succesvolle passes is ook niet verrassend een Spanjaard. Meer bepaald Pau Torres, die zijn ploegmaats 577(!) keer kon bereiken. Nog in de top drie zien we twee Rode Duivels, met een tweede plek voor Toby Alderweireld (506) en een derde plek voor Jason Denayer (452). Sergio Ramos (423) en Andreas Christensen (399) staan ook in de top vijf.

De koning der assists was ook geen bekende naam, maar wel de Armeen Tigran Barseghyan van FC Astana. Hij zorgde voor vier assists in zes partijen. Lorenzo Insigne (Italië, drie assists), Stevan Jovetic (Montenegro, drie assists), Sead Haksabanovic (Montenegro, drie assists) en Vincent Thill (Luxemburg, drie assists) vervolledigen de top vijf.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws