Schotse euforie na plaatsing voor EK: 'Voel me nu nog goed, maar ga straks janken'

Schotse euforie na plaatsing voor EK: 'Voel me nu nog goed, maar ga straks janken'

13-11-2020 21:14
1

Via strafschoppen plaatste Schotland zich donderdagavond voor het eerst sinds 1998 weer voor een groot eindtoernooi. De emoties bij de Schotse spelers liepen na afloop van de wedstrijd dan ook hoog op.

Celtic-middenvelder Ryan Christie, die de Schotten tegen Servië op voorsprong bracht, verscheen zwaar geëmotioneerd voor de camera van Sky Sport. "Deze is voor het hele land. Ik hoop dat iedereen thuis vanavond een feestje viert, want dat hebben we allemaal verdiend."

Servië kwam na de openingstreffer van Christie in blessuretijd langszij via een treffer van Luka Jovic. Strafschoppen moesten de beslissing brengen en Schotland-doelman David Marshall werd de held van de avond, hij stopte de beslissende strafschop. "Ik kon alleen maar hopen en bidden dat de penalty niet opnieuw hoefde, want de jongens waren al onderweg naar mij, haha", spreekt een dolgelukkige Marshall.

"Ze hadden niet door dat er nog naar werd gekeken door de VAR, denk ik. Maar goed, als je zo lang gewacht hebt, dan kunnen die laatste vier of vijf seconden er ook nog wel bij", gaat de 35-jarige goalie verder.

Zo trots
Aanvoerder Andy Robertson spreekt van één van de beste uitwedstrijden waarin hij ooit heeft gespeeld. "Zo emotioneel ben ik nog nooit geweest na een wedstrijd. Ik ben zó ontzettend trots op iedereen. We hebben veel kritiek en negativiteit moeten doorstaan, maar wat we vanavond hebben laten zien.. Ik kan niet wachten tot komende zomer", aldus de linksback van Liverpool.

Ook bondscoach Steve Clarke werd gek van vreugde nadat Servië was verslagen. "Na die 1-1 was het logisch geweest als we in elkaar waren gestort, maar de jongens hebben zich teruggeknokt en daarvoor zijn ze beloond. Ik moet zeggen dat ik me nu nog redelijk goed voel, maar op mijn hotelkamer ga ik straks een potje janken."

Schotland komt volgend jaar in de groepsfase van het EK buurland Engeland, Kroatië en Tsjechië tegen.