Van den Brom hekelt 'zó veel verhalen': Onzin, daar ben ik echt wel klaar mee

Van den Brom hekelt 'zó veel verhalen': "Onzin, daar ben ik echt wel klaar mee"

08-11-2020 23:38
2

John van den Brom is boos dat mensen kritiek hebben op zijn bliksemtransfer naar KRC Genk. De trainer werd woensdag gebeld door de Limburgers en uiteindelijk kwamen de twee clubs er samen uit.

Zijn vorige club, Utrecht FC, houdt naar verluidt een half miljoen euro over aan de overstap van Van den Brom. Technisch directeur Jordy Zuidam ging akkoord met de aanbieding uit Genk. Van den Brom vindt het onzin dat dat zou bewijzen dat hij niet in de bovenste schuif lag in de Galgenwaard. "Dat vind ik zo'n onzin", zegt hij tegen De Telegraaf. "Er worden zó veel verhalen de wereld in geholpen. En het lijkt alsof ik als een dief in de nacht ben vertrokken. Daar ben ik echt wel klaar mee."

Het steekt de oefenmeester wel dat hij zijn spelers niet kon vertellen hoe het zat. "Zo zit ik niet in elkaar, want ik betrek die gasten normaal gesproken overal bij. Nu kon en mocht ik niks zeggen, waardoor ze alles vanuit de media moesten vernemen. Maar inmiddels heb ik bijna iedereen gesproken. Maandag ga ik nog langs om gedag te zeggen. Ik vond het ongepast om dat zaterdag, de dag voor Utrecht-Ajax, te doen, omdat ik weet hoe beladen die wedstrijd is."

De voetballers van FC Utrecht begrepen volgens Van den Brom wel dat hij de transfer naar België maakt. "De spelers vinden mijn vertrek verrassend, maar gunnen me die mooie, logische stap. Zij weten ook hoe het in de voetballerij gaat. Kijk naar Aleksandar Rankovic. Hij wordt bij ADO Den Haag ontslagen. Had mij dat over een paar weken ook kunnen gebeuren bij FC Utrecht? Ja, natuurlijk."