Belgische profvoetballer lag met corona op intensive care: 'Ik heb het overleefd'

Belgische profvoetballer lag met corona op intensive care: 'Ik heb het overleefd'

Gepubliceerd: maandag 26 oktober 2020 om 19:23ma 26-10-2020 om 19:23

Elton Kabangu is terug op het trainingsveld bij Willem II. De 22-jarige aanvaller werd in juli getroffen door het coronavirus, werd opgenomen in het ziekenhuis en is bijna drie maanden later weer terug bij zijn club.

Kabangu werd doodziek van het virus en lag zelfs een tijd op de intensive care. "Ik heb lang in het ziekenhuis gelegen", begint Kabangu in gesprek met het clubkanaal van Willem II. "Het was geen prettige ervaring. Ik heb het overleefd. Daarvoor moet ik God bedanken. Nu moet ik vooruit kijken en hard werken en hard trainen om zo snel mogelijk helemaal wedstrijdfit te zijn."

Maandag keerde de aanvaller weer terug op het trainingsveld. "Het was een goed gevoel", vervolgt hij. "Het was drie maanden geleden. Ik ben blij dat ik iedereen weer heb kunnen zien." Kabangu geeft aan dat de steun van de medewerkers van de club hem goed heeft gedaan. "Bijna het hele team heeft me berichtjes gestuurd. Ze waren bezorgd, de staf en het bestuur ook. Iedereen heeft me gesteund. Dat hielp me positief te blijven en om hard te blijven werken om weer terug te komen."

Kabangu gaat vanaf deze week aan het werk om weer op zijn oude niveau te komen. "Ik heb er vertrouwen in dat ik met de juiste begeleiding en trainingsopbouw weer op het niveau kom dat nodig is om wedstrijden te spelen. Daar kijk ik erg naar uit, want ik heb het voetbal erg gemist", sluit hij af.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws