Gent niet akkoord met UEFA omtrent schorsing: We hebben een procedure lopen

Gent niet akkoord met UEFA omtrent schorsing: "We hebben een procedure lopen"

Gepubliceerd: donderdag 22 oktober 2020 om 11:10do 22-10-2020 om 11:10

KAA Gent heeft bij de UEFA aangeklopt omtrent de schorsing van Sinan Bolat. De club voelt zich onheus behandelt na een communicatief misverstand.

Bolat moest een Europese schorsing van drie wedstrijden uitzitten, Gent nam de doelman dan ook niet op in de selecties voor de Europa League-kwalificatiewedstrijden. Daarmee was de kous af, althans dat dachten ze in Gent.

Volgens de UEFA protocollen moest Bolat namelijk wel op de lijst staan om de schorsing effectief uit te zitten, iets wat ze Gent dus anders begrepen hadden. Hierdoor begint de schorsing van Bolat in principe nu pas

Michel Louwagie is niet te spreken over de communicatie en heeft een procedure opgestart om Bolat alsnog speelgerechtigd te krijgen voor de match op speeldag twee, tegen Hoffenheim. "Op 27 augustus hebben we de vraag gesteld aan UEFA hoe het zat met de schorsing, zij hebben daar toen heel onduidelijk over gecommuniceerd. Daarom dachten onze juristen dat Bolat niet op de lijst moest staan voor de voorrondes. We hebben inmiddels een procedure lopen", vertelt de manager in Het Laatste Nieuws.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wie treft hier het meeste schuld?

KAA Gent
68%
UEFA
32%
(135 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws