Thorup laat Genk opnieuw voetballen, maar: Eén zwaluw maakt de lente niet

Thorup laat Genk opnieuw voetballen, maar: "Eén zwaluw maakt de lente niet"

Gepubliceerd: woensdag 21 oktober 2020 om 15:26wo 21-10-2020 om 15:26

KRC Genk heeft afgelopen weekend zijn eerste overwinning geboekt Jess Thorup. Volgens Peter Vandenbempt was de hand van de nieuwe coach zichtbaar tijdens de 2-1 overwinning tegen Sporting Charleroi. Bovendien waren er enkele sterke individuele prestaties, maar Genk zal nu moeten bevestigen.

Vooral Joakim Maehle lijkt opnieuw naar zijn beste niveau te groeien onder Thorup. "Post-Clement heeft Maehle met te weinig ups en nogal veel downs gevoetbald. Zijn landgenoot Thorup lijkt opnieuw het beste in hem naar boven te halen", vertelde Vandenbempt tijdens een analyse voor Sport/Voetbalmagazine.

"Het verrassende nieuwe systeem pas hem als een handschoen en de wisselwerking met Ito en Bongonda was uitstekend. Genk worstelde dit seizoen vaak met gebrek aan voetballend vermogen op de middenstrook en te weinig ideeën hoger in het veld. Tegen Charleroi liep dat vooral na de rust een stuk beter."

De nieuwe tactiek van Thorup heeft duidelijk zijn vruchten afgeworpen tegen Charleroi, maar Genk moet nog altijd bevestigen. "De energie en de drang naar voren -typisch voor elftallen onder Thorup- was er in de eerste helft ook al, maar kansen bleven toen uit. Achterin posteerde Thorup drie Colombiaanse buitenwippers, maar defensief was het nog lang niet perfect: Fall liep er een paar keer simpel door."

"Maar een weer coronavrije doelman Vukovic is een extra slot op de deur. Genk herademt en rekent op een nieuwe start. Maar bij de vorige club van Thorup weten ze al: één zwaluw maakt de lente niet. En al zeker niet in oktober", besloot Vandenbempt.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws