Clinton Mata: Eén wedstrijd per week, wij waren dat niet meer gewoon

Clinton Mata: "Eén wedstrijd per week, wij waren dat niet meer gewoon"

Gepubliceerd: maandag 19 oktober 2020 om 21:50ma 19-10-2020 om 21:50

Dinsdagavond staat Club Brugge oog in oog met Zenit Sint-Petersburg. Het trapt dan haar 3 Champions League campagne in 4 jaar op gang. Dit jaar willen ze hoge ogen gooien in Brugge op het kampioenenbal. Daarvoor rekent het op Clinton Mata, die klaar is voor de drukke periode die er aan komt.

Club Brugge staat voor een druk programma, 3 wedstrijden per week zullen er nu moeten afgehaspeld worden. Voor Mata is dat niet erg integendeel: "Want niets leuker dan om de drie dagen een match te spelen", zegt de rechtsachter van Club Brugge aan Het Laatste Nieuws

Mata was afgelopen seizoen één van de sleutelspelers van het succes van Club Brugge, de energieke verdediger kreeg dan ook zijn klop tijdens de lockdown: "Tijdens de lockdown heb ik wel de weerbots gevoeld – ik was mentaal en fysiek op. Had nood aan rust. Ik ben geen machine, hé."

Nu staat de verdediger straks oog in oog met wereldvedetten, zoals Haaland, Reus, Immobile,.... De Champions League is voor hem het toneel om zijn waarde te bewijzen aan Europese topclubs. "Het zijn echte killers. Immobile is een sluwe vos, Dzyuba een beest en Haaland een fenomeen – c’est un beau cadeau. De goal die hij maakte tegen PSG… (blaast) Haaland is in mijn ogen nóg beter dan Mbappé. Hij staat niet op het veld om show te verkopen, maar om genadeloos te zijn. Haaland is gemaakt voor de Bundesliga – krachtig, snel, slim en een afwerker –, terwijl Mbappé meer in de Primera División past", zegt Clinton Mata. 

Mata liet vorige campagne een opvallende statistiek noteren, hij was na Mbappé de op één na snelste speler in de Champions League. "Met een sprint van 37,7 kilometer per uur. Daardoor heb ik me een paar dagen later, na een halfuur, wel geblesseerd tegen Standard. (lachje) Mijn lichaam is het niet gewoon om aan díe snelheid te lopen. Normaal haal ik maximum 33 of 34 kilometer per uur. Maar tegen Mbappé – Dennis en ik noemen hem de Thalys, al denk ik dat hij nóg sneller gaat –, overschreed deze Renault Megane zijn toerental. De motor ontplofte bijna", grapte Mata.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws