Beloftencoach Mathijssen enorm ontgoocheld: Aan spelers om te reageren

Beloftencoach Mathijssen enorm ontgoocheld: "Aan spelers om te reageren"

13-10-2020 20:33
2

De nationale beloftenploeg heeft dinsdag en slechte zaak gedaan in de kwalificaties voor het Europees Kampioenschap. De troepen van Jacky Mathijssen verloren met 1-0 in Moldavië. De bondcoach reageerde enorm ontgoocheld na de wedstrijd.

Door de nederlaag dreigen de Belgen immers hun leidersplaats te verliezen. Duitsland slechts één punt minder met een wedstrijd minder gespeeld. Enkel de groepswinnaar stoot rechtstreeks door. "Dit is een enorme teleurstelling", vertelde Mathijssen aan Sporza. "Maar dat maakt ook deel uit van het voetbal. Het is nu aan ons om oorzaken te zoeken en over een maand (in Bosnië, red) te reageren."

"Met de drie punten op zak had dat een relatief makkelijke verplaatsing kunnen worden, met de huidige situatie is het een ander verhaal. We hebben de makkelijke weg laten liggen. Met een zege hadden we die match in Bosnië anders kunnen aanpakken. Nu zal het de moeilijke weg worden. We hebben het voordeel terug aan Duitsland gegeven. Nu is het aan de spelers om dan te reageren, in de hoop dat ze hieruit een les trekken. De echte toekomstige A-internationals moeten dan opstaan."