Bornauw wordt in bescherming genomen: ‘Gaan er geen matige speler van maken’

Bornauw wordt in bescherming genomen: ‘Gaan er geen matige speler van maken’

09-10-2020 19:00
6

Met een penaltyovertreding in de slotminuten lag Sebastiaan Bornauw aan de basis van het puntenverlies tegen Ivoorkust. Analist Peter Vandenbempt neemt het echter op voor de jonge verdediger.

Bornauw had ongetwijfeld een ander scenario in zijn hoofd toen hij een kwartier voor tijd naar de kant werd geroepen door Roberto Martinez. De verdediger mocht invallen en vierde zo zijn debuut. Enkele minuten later beging de onfortuinlijke verdediger een penaltyovertreding, Ivoorkust maakte er handig gebruik van.

Vandenbempt neemt Bornauw echter in bescherming. ‘Je kan geluk hebben bij zo een korte invalbeurt, maar ook pech. Bornauw had nu die pech’, vertelt de analist aan Sporza. Vandenbempt twijfelt echter niet aan de kwaliteiten van de Rode Duivel. ‘Maar we gaan er nu toch geen matige verdediger van maken. Hij blijft toch een vaste waarde in de verdediging in de Bundesliga.’

Bornauw krijgt niet meteen een herkansing bij de grote jongens, de verdediger sluit opnieuw aan bij de beloften. Daar staan enkele cruciale kwalificatie wedstrijden voor het EK op de planning.