Crystal Palace, zonder Benteke en Batshuayi, krijgt 4-0 pandoering om de oren

Crystal Palace, zonder Benteke en Batshuayi, krijgt 4-0 pandoering om de oren

03-10-2020 15:30 Laatste update: 15:50
3

Chelsea heeft zaterdagmiddag vertrouwen getankt na een reeks zeperds. Crystal Palace had eerder dit seizoen een uitwedstrijd bij Manchester United gewonnen, maar was kansloos tegen Chelsea: het werd 4-0 voor The Blues, die hun eerste thuiszege in competitieverband van dit seizoen boekten. Michy Batshuayi en Christian Benteke kwamen niet in actie en bleven 90 minuten op de bank.

De ploeg van manager Frank Lampard moest het nog altijd zonder Hakim Ziyech stellen, Patrick van Aanholt ontbrak bij de gasten en Jaïro Riedewald viel in tijdens de slotfase. Edouard Mendy en Ben Chilwell maakten hun Premier League-debuut namens Chelsea. Laatstgenoemde greep de hoofdrol op Stamford Bridge. Nadat er in de eerste helt vrijwel niets gebeurde, werd de ban kort na rust gebroken door Chilwell: de van Leicester City overgekomen linksback dook plotseling op in de zestien meter en liet doelman Vicente Guaita kansloos.

Het verzet van The Eagles was direct gebroken en Chilwell gaf zijn middag extra glans. De doelpuntenmaker gaf een perfecte voorzet op collega-verdediger Kurt Zouma, die de 2-0 binnenkopte. In de slotfase werd de score verder opgevoerd dankzij twee rake penalty's van specialist Jorginho: 3-0 en 4-0. Tammy Abraham probeerde de laatste strafschop nog op te eisen, maar kreeg nul op het rekest.

Beide clubs komen na de interlandbreak pas weer in actie. Chelsea ontvangt Southampton op zaterdag 17 oktober in eigen huis, Crystal Palace speelt één dag later thuis tegen Brighton & Hove Albion.