Hij voelt meer waardering bij Anderlecht dan bij Brugge

"Hij voelt meer waardering bij Anderlecht dan bij Brugge"

Gepubliceerd: woensdag 30 september 2020 om 18:05wo 30-09-2020 om 18:05

Laatste update: woensdag 30 september 2020 om 18:33wo 30-09-2020 om 18:33

Zondag staat de clash tussen Club Brugge en Anderlecht op het programma. Club Brugge ontvangt zijn voormalige speler Percy Tau, die met zijn ploeg op zoek gaat naar puntengewin in het Jan Breydelstadion. Enkele dagen voor dit treffen sprak de entourage van Tau met Het Laatste Nieuws over zijn passage bij beide clubs.

Percy Tau maakte in het begin van de transferperiode de overstap naar RSC Anderlecht. Club Brugge verlengde het huurcontract van de Zuid-Afrikaan vorig seizoen niet en Anderlecht sprong in de dans om Tau voor een jaar te huren. Als we zijn statistieken bij Club Brugge vergelijken met die van Krépin Diatta en Emmanuel Dennis waren zijn statistieken behoorlijk. Percy Tau kwam minder in actie dan Emmanuel Dennis en Krépin Diatta op Jan Breydel, hij speelde 1.681 speelminuten in vergelijking met 2.113 en 2.663, maar in die beperkte speeltijd zorgde de creatieve middenvelder wel voor vier treffers en acht assists. De Zuid-Afrikaan was zo beslissend elke 140 minuten, terwijl Dennis en Diatta respectievelijk 192 en 221 minuten nodig hadden voor een doelpunt of een assist.

Hij begon sterk bij Club Brugge maar daarna viel hij weg. Dat kwam door zijn nonchalante houding, waar Philippe Clement hem dikwijls op aansprak. "Ik controleer nu eenmaal graag mijn emoties", aldus Tau over zijn schijnbaar kille houding.

In de entourage van Tau klinkt er een andere verklaring voor de weinige speelminuten die hij kreeg bij Club Brugge: "Percy moet waardering voelen om zichzelf open te stellen. En écht goed te zijn."

Dat element is wellicht meer aanwezig bij RSCA. In tegenstelling tot bij Club, dat al een geoliede machine was toen Tau er arriveerde met veel concurrentie, is de huurling van Brighton & Hove Albion onder Kompany wel een onbetwiste titularis dit seizoen. Eén van de eerste spelers op het wedstrijdblad. Het is een wereld van verschil: dat maakt hem beter.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Kan Anderlecht winnen op Club Brugge?

Ja
51%
Nee
49%
(443 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws