Praet sterk in Leicester: Ben niet meer dat fragiele spelertje van in Anderlecht

Praet sterk in Leicester: "Ben niet meer dat fragiele spelertje van in Anderlecht"

Gepubliceerd: zaterdag 26 september 2020 om 10:30za 26-09-2020 om 10:30

Dennis Praet is met Leicester City goed aan het nieuwe seizoen in de Premier League begonnen. Samen met collega-Belgen Youri Tielemans en Timothy Castagne pakte het zes op zes, ook dankzij een doelpunt en assist van Praet. Bij Het Nieuwsblad ging hij in gesprek over zijn positie en blikte hij terug op zijn tijd bij RSC Anderlecht.

Voor het eerst sinds zijn tijd speelt Praet opnieuw op de tien. Ervoor nam hij een van de andere centrale posities op het middenveld voor zijn rekening. Hijzelf ziet dat als een positief punt. "Ik heb al op de zes, de acht en de tien gespeeld. Zowel bij Leicester als in Sampdoria. Concurrentie is er op alle posities. Je speelt in de Premier League. De concurrentie is groot, daarom dat je je elke week moet bewijzen", aldus de 26-jarige middenvelder.

Dankzij die aanvallendere rol op het middenveld, moet Praet minder defensief werk opknappen. Al deert dat hem niet. "Daarmee heb ik geen problemen", zegt hij. "Ik ben niet meer dat fijne, fragiele spelertje van in Anderlecht. Ik heb veel spiermassa gewonnen en ben veel steviger in de duels dan vroeger. Dat komt door mijn pe­riode in Italië. Het maakt me in principe niet meer uit waar ik sta, maar het is leuk om dichter bij de goal te kunnen spelen en aan de statistieken te kunnen werken. Dat is toch iets waarop je altijd wordt afgerekend."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws