Roef over concurrentie van Bolat: Laten zien dat ik minstens even goed ben

Roef over concurrentie van Bolat: "Laten zien dat ik minstens even goed ben"

Gepubliceerd: dinsdag 15 september 2020 om 18:56di 15-09-2020 om 18:56

Davy Roef heeft turbulente weken achter de rug bij KAA Gent. Hij begon aan het seizoen als tweede doelman, maar kon Thomas Kaminski uit de ploeg verdringen. Ondertussen is hij opgeroepen voor de Rode Duivels en mag hij aan de bak in de Champions League.

Roef was niet teleurgesteld toen hij als tweede doelman aan het seizoen begon. "Ik was heel tevreden over mijn voorbereiding, waarin ik een aantal goeie wedstrijden heb gekeept", vertelde Roef aan Het Laatste Nieuws. "Ik heb me kunnen tonen, de technische staf liet me ook weten dat ze zeer tevreden waren. Ik vond het op zich niet onlogisch dat Thomas zou beginnen aan het seizoen."

"Hij was hier al anderhalf jaar, hij kende de groep en hij was één van de leiders in de kleedkamer. Maar ik heb wel mijn uiterste best gedaan om de keuze zo moeilijk mogelijk te maken. Blijkbaar is het me toch gelukt om een beetje druk te zetten en de trainer de keuze te laten maken om na één match al te veranderen."

Ondanks de goede prestaties van Roef werd met Sinan Bolat toch een nieuwe doelman aangetrokken. "Dat ze een nieuwe doelman gingen halen, was logisch", vervolgde Roef. "Als topclub moet je toch drie goeie keepers hebben. Ik was niet verrast dat het Sinan was, want ik las de geruchten vooraf ook."

"Op zich is het ook niet onlogisch dat een coach een doelman wil waarmee hij vertrouwd is. Het is nu aan mij om te laten zien dat ik minstens even goed of zelfs beter ben. Het is aan mij om ze niet de kans te geven om te willen wisselen", besloot Roef.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws