382 matchen voor 'Mister Loyaal' en meer opvallende cijfers van speeldag 5

382 matchen voor 'Mister Loyaal' en meer opvallende cijfers van speeldag 5

Gepubliceerd: dinsdag 15 september 2020 om 09:00di 15-09-2020 om 09:00

Laatste update: dinsdag 15 september 2020 om 22:00di 15-09-2020 om 22:00

Het opvallendste gegeven aan speeldag 5 van de Jupiler Pro League was – raar maar waar – de terugkeer van fans. Naast de halfvolle stadions vonden we bij VoetbalPrimeur.be nog opmerkelijke cijfers het afgelopen weekend. In onze rubriek De Statistiek gaan we wekelijks in op enkele opvallende nummers.

25 werkdagen: Een mismatch met de scheiding tot gevolg
Haast uur op uur, 25 dagen na de officiële aankondiging dat Laszlo Bölöni de nieuwe coach werd van KAA Gent, zetten de Buffalo’s de Roemeen afgelopen maandag alweer op straat. Een miscast, zo sloeg voorzitter Ivan De Witte al snel mea culpa. En een beslissing die het huwelijk wel in de geschiedenisboeken brengt, al schiet niemand met deze kortstondige relatie ook maar iets op. Met zijn 25 dagen doet Bölöni het weliswaar iets beter dan Zoltan Kovacs bij Charleroi. Zijn passage was met elf dagen de kortste termijn van een trainer van de laatste jaren in de Pro League.

382 matchen: Francky 'Mister Loyaal' Dury
Daaropvolgend, in 2017 concludeerde Het Belang van Limburg dat coaches in België gemiddeld net iets langer dan een jaar in dienst blijven. De houdbaarheidsdatum van trainers is in ons land dan ook beperkt, getuige nu ook de situatie bij de Buffalo’s. Zij kunnen nog een voorbeeld nemen aan Zulte Waregem, waar Francky Dury al sinds december 2011 aan het roer staat. Goed voor 382 matchen. Buiten een flirt met het Franse Lille in 2013 bleef Dury Essevee trouw. Meer nog, hij tekende er een contract voor tien jaar. Een jaar later werd hij zelfs ereburger in Waregem, drie zomers later in Zulte. Loyaliteit bij en voor trainers, het bestaat nog.

3 landgenoten: Leicester is Belgische dan JPL-viertal
Het ontslag van Bölöni zorgt in ieder geval dat Wim De Decker zijn debuut kan maken, dinsdagavond in de voorronde van de Champions League tegen Rapid Wien. Van debuteren gesproken: Timothy Castagne speelde dit weekend zijn eerste match voor Leicester City. En hoe. De flankdweiler scoorde meteen bij zijn debuut, op aangeven van collega-Belg Dennis Praet nota bene. Youri Tielemans maakte het vaderlands trio compleet. Opvallend, want ook bij Eupen en Club Brugge stonden er dit weekend drie Belgen aan de aftrap. Sterker nog: OH Leuven en STVV stelden slechts twee landgenoten op, terwijl Moeskroen en KRC Genk amper één Belg lieten opdraven.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws