Club Brugge reageert fors na positieve coronatesten van youngsters en Mechele

Club Brugge reageert fors na positieve coronatesten van youngsters en Mechele

07-09-2020 21:47 Laatste update: 22:01
91

Brandon Mechele heeft een positieve coronatest afgelegd bij de Rode Duivels en moet één week in quarantaine. Daardoor mist hij de match tegen IJsland, maar ook de volgende match van Club Brugge komende zaterdag tegen Waasland-Beveren. En dat is niet naar de zin van Blauw-Zwart.

Bij de West-Vlamingen zijn er momenteel immers drie spelers besmet met corona (naast Mechele ook twee spelers uit de nationale U17). Volgens Club Brugge werden alle spelers besmet tijdens de interlandperiode en daarover is de landskampioen niet echt gelukkig. 'Wij betreuren dit ten zeerste en wensen te benadrukken dat alle Clubspelers een negatieve test hadden afgelegd alvorens ze naar de nationale ploeg vertrokken, zo ook bij Brandon Mechele', staat te lezen op de website.

'Al zes maanden lang volgt Club zeer strikt elk protocol rond het Covid-19 virus, zonder ook maar één positieve coronatest. Het is dan ook jammer te moeten vernemen dat er net tijdens de interlandperiode drie Clubspelers positief getest hadden. Mechele zal zeven dagen in quarantaine gaan, waardoor hij sowieso de wedstrijd tegen Waasland-Beveren van aanstaande zaterdag mist. Nadien kan hij na een negatieve test de trainingen hervatten.'