Gehavend IJsland is op zijn hoede: Een van de topfavorieten voor het EK

Gehavend IJsland is op zijn hoede: "Een van de topfavorieten voor het EK"

07-09-2020 19:34
1

België staat op de tweede speeldag van de Nations League tegenover IJsland in het Koning Boudewijnstadion. Zaterdag leken de IJslanders op weg naar een gelijkspel tegen Engeland, tot Raheem Sterling in de toegevoegde tijd de 0-1 maakte. Erik Hamren verwacht tegen België een veel moeilijkere wedstrijd.

De bondscoach van IJsland mist heel wat spelers tegen België. Verdediger Ingason is sowieso geschorst. Sigurdsson, Gudmundsson, Finnbogason en Gunnarsson zijn out met blessures. Bovendien zijn doelman Halldorsson en aanvoerder Arnason niet naar België afgereisd door coronamaatregelen: beide spelers werden niet vrijgegeven door hun IJslandse club.

Hamren is dus op zijn hoede voor de match tegen de Rode Duivels. "Als je slecht speelt, riskeer je hier zwaar te verliezen", vertelde hij volgens Het Nieuwsblad tijdens een persmoment. "Dat heb je tegen landen als België. Wat mij betreft een van de topfavorieten voor het EK van volgend jaar. Het is de nummer een tegen de nummer 39 van de wereld, dus iedereen verwacht een Belgische zege."

"Dat was in de vorige editie van de Nations League twee jaar geleden ook zo (België won toen met 2-0 dankzij twee goals van Michy Batshuayi, red.). Toen vond ik ons niet eens zo slecht spelen, maar verloren we wel twee keer. Het belangrijkste zal zijn dat we er als team staan, dat we de situaties één-tegen-één aankunnen. Offensief willen we zeker iets brengen, maar je moet realistisch zijn. Onze beste kans om te scoren is op de tegenaanval."

Zaterdag leken de IJslanders lang op weg naar een gelijkspel, maar Sterling bezorgde Engeland in de toegevoegde tijd alsnog de zege vanop de penaltystip alsnog. "We verdienden een punt. Je moet weten dat we met een nieuwe ploeg werken, na een reeks afzeggingen. Dan was die prestatie zeker hoopgevend", besloot Hamren.