Einde Carcela bij Standard niet in zicht: 'Lockdown en insomnia hakten in'

Einde Carcela bij Standard niet in zicht: 'Lockdown en insomnia hakten in'

19-08-2020 10:45
5

Standard Luik staat na twee speeldagen mee op kop in de Jupiler Pro League dankzij twee overwinningen. Daar hebben de Rouches Mehdi Carcela (31) vooralsnog niet voor nodig gehad. Zijn afwezigheid heeft zo zijn redenen.

Carcela bleef twee keer negentig minuten op de bank tijdens de openingsspeeldagen. Toch denkt Standard er nog niet aan om de dribbelaar van de hand te doen, zoals her en der werd gesuggereerd. 'Navraag bij Standard leert dat het tijdperk Carcela bij de Rouches zeker nog niet ten einde is', lezen we in Het Belang van Limburg.

De reden voor zijn gebrek aan speelminuten moet in andere hoek gezocht worden. "Hij heeft veel last van slapeloosheid gehad", weet iemand binnen de club. "Een probleem waar hij mee kampt sinds zijn accident in 2011." Met dat laatste wordt de doodschot van Chris Mavinga in het aangezicht van de Marokkaan tijdens de titelwedstrijd van Standard op KRC Genk bedoeld.

Illegale pot
Naast de slapeloosheid beleefde Carcela naar verluidt ook mentaal een zware periode tijdens de coronalockdown. Hij bleef weken binnen en had geen contact met vrienden of mensen binnen de club. Tot hij gezien werd op een voetbalpartij, die tegen de heersende coronaregels inging.

Deze zeldzame uitschuiver van Carcela in de afgelopen periode opende zijn ogen. 'Hij volgt sindsdien de regels minutieus op', staat er te lezen in het dagblad. Nu krabbelt de Marokkaan langzaam maar zeker terug recht. "Hij is nog niet volledig zichzelf, maar het gaat wel steeds beter met hem", klinkt het.