Voetbal International: Koeman bereikt akkoord met Barça en neemt landgenoot mee

Voetbal International: Koeman bereikt akkoord met Barça en neemt landgenoot mee

18-08-2020 07:14
1

Het is rond, meldt Voetbal International: FC Barcelona heeft een akkoord bereikt met Ronald Koeman. De bondscoach verlaat Oranje en wordt in Camp Nou de opvolger van Quique Setién.

Setién werd maandag uit zijn functie ontheven, drie dagen na de ongekende nederlaag tegen Bayern München in de kwartfinale van de Champions League. In de tussentijd vloog een delegatie van Barça naar Nederland om te praten met Koeman, meldt VI. Laat op de maandagavond was er witte rook.

Koeman neemt Alfred Schreuder als assistent mee naar Camp Nou. De trainer nam afgelopen seizoen ontslag bij Hoffenheim en was eerder werkzaam bij onder meer FC Twente en Ajax. Hij werkte nooit eerder samen met Koeman. Het is onbekend voor hoeveel jaar de twee Nederlanders tekenen.

Barça moet er nu nog uit zien te komen met de KNVB. Naar verluidt eist men in Zeist één miljoen euro van de Catalaanse grootmacht. Het contract van Koeman liep nog twee jaar door, tot en met het WK van 2022. KNVB-directeur Eric Gudde moet nu op zoek naar een nieuwe bondscoach voor Oranje.

Koeman beschikte over een 'Barça-clausule', die het mogelijk maakte na het EK over te stappen naar zijn grote liefde. De situatie veranderde door het coronavirus: omdat ook het uitgestelde EK ook in 2021 op losse schroeven staat, kon Koeman voor zijn gevoel geen derde keer 'nee' zeggen.

In de periode 1989-1995 maakte Koeman furore als speler van Barcelona. Eén van de hoogtepunten in de clubhistorie is zijn rake vrije trap, waarmee hij Barça de eerste Europa Cup I schonk. Hij krijgt in Camp Nou de schone taak om de spelersgroep na een frustrerend seizoen weer aan de praat te krijgen.