Mulder heeft ludiek advies voor De Bruyne: Overstap naar Real overwegen

Mulder heeft ludiek advies voor De Bruyne: "Overstap naar Real overwegen"

16-08-2020 10:01
8

Niet topfavoriet Manchester City, maar revelatie Olympique Lyon mag de loodzware handschoen opnemen om Bayern München uit de Champions-League-finale te houden. Een doelpunt van Kevin De Bruyne mocht niet baten voor de troepen van Pep Guardiola (1-3). Marc Degryse en Jan Mulder analyseren de wedstrijd van de Rode Duivel.

"Of De Bruyne voldoende verantwoordelijkheid nam?", kreeg Degryse toegeworpen in de studio's van 2BE. "In de eerste helft zat hij niet in de wedstrijd, maar na rust nam hij het voortouw. Hij nam veel vrije trappen en scoorde uiteindelijk na een goeie timing. Dat kan hij natuurlijk. De mannen van Lyon hadden geen oog voor De Bruyne, iets wat ze niet mogen doen. Toen dacht ik dat City erover ging", bekent de voormalige Gouden Schoen.

Uiteindelijk bleek dat dus niet het geval. En zo moet City alweer een jaartje wachten om het allerhoogste te bereiken. Ook wonderdokter Guardiola heeft de juiste formule nog niet gevonden. "Het is nu gebleken dat Pep Guardiola een loser is, dus ik zou een overstap naar Real overwegen", lacht Mulder cynisch. "Het is toch bijzonder dat Pep na 2011 geen enkele keer de Champions League won. Opvallend."