OFFICIEEL: Ajax slaat grote slag en strikt Deens supertalent voor enkele miljoenen

OFFICIEEL: Ajax slaat grote slag en strikt Deens supertalent voor enkele miljoenen

Gepubliceerd: vrijdag 14 augustus 2020 om 20:36vr 14-08-2020 om 20:36

Ajax heeft het Deense toptalent Jeppe Kjaer binnen. De zestienjarige vleugelspeler tekent een contract tot medio 2023 in de Johan Cruijff Arena, zo maken de Amsterdammers bekend. De overstap is onder voorbehoud van enkele formaliteiten.

De overstap hing al even in de lucht. Kjaer, die in eigen land wordt gezien als een supertalent, stond in de belangstelling van meerdere grote clubs uit Europa. De aanvaller had zijn zinnen echter gezet op Ajax, zo meldde het Deense BT onlangs. De Nederlandse topclub maakt naar verluidt een transfersom van twee miljoen euro over naar AC Horsens. Dat bedrag kan door bonussen en clausules nog oplopen.

Kjaer, die tevens uitkomt voor Denemarken O17, werd in maart de jongste debutant in de Deense Superligaen en pakte daarna ook het record van jongste doelpuntenmaker in de Deense competitie.

Kjaer sluit in Amsterdam aan bij het O18-elftal van trainer John Heitinga. "Kjaer Jensen is een talentvolle, creatieve en aanvallend ingestelde speler", vertelt Hoofd Jeugdscouting Casimir Westerveld op de clubsite. "Hij kan aan de buitenkanten spelen, maar ook op het middenveld kan hij heel goed uit de voeten. In Ajax O18 geven we hem alle tijd om te wennen aan de omgeving, aan een nieuwe club en aan een nieuw niveau. We hebben wel de hoop dat hij in korte tijd stappen kan maken."

Eind juni legde Ajax met Eskild Munk Dall al een andere Deense tiener vast. De zeventienjarige vleugelaanvaller verbond zich voor drie jaar aan de Amsterdammers.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Een goede transfer voor Ajax?

(45 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws