Real Madrid heeft bravoure thuisgelaten: twee ketsers van Varane leiden exit in

07-08-2020 22:54
21

Real Madrid is voor het tweede seizoen op rij al in de achtste finale van de Champions League gestrand. Na Ajax bleek ditmaal Manchester City een niet te nemen horde: The Citizens werden in eigen huis op weg geholpen door twee cadeautjes van Raphaël Varane.

De Koninklijke begon met een 1-2 achterstand én zonder de geschorste Sergio Ramos aan de wedstrijd en maakte het niet bepaald gemakkelijker voor zichzelf. Manchester City profiteerde al binnen tien minuten van geklungel van de gasten uit Madrid: Varane gaf de bal weg na langdurig rondspelen, Gabriel Jesus nam over en behield het overzicht, Raheem Sterling rondde af.

De thuisploeg leek erop en erover te kunnen gaan, maar Real Madrid wist zijn tweede adem te vinden. Rodrygo speelde zich knap vrij op links en Karim Benzema promoveerde diens voorzet al koppend tot 1-1.

De spanning was terug in de wedstrijd en direct na rust nam Manchester City het initiatief weer over. Kevin De Bruyne spleet de Real Madrid-defensie open met een steekpass, maar Sterling kon niet profiteren. Doelman Thibaut Courtois hield de gasten een aantal keer in de wedstrijd, maar twintig minuten voor tijd drukte het superieure Manchester City alsnog door, met dank aan Varane. De Fransman kopte zonder te kijken terug op Courtois en Jesus kon dank je wel zeggen: 2-1 en wedstrijd beslist. Eden Hazard werd zeven minuten voor het einde vervangen.

De kersverse Primera División-kampioen is dit seizoen klaar en mag op vakantie de wonden likken. Manchester City meldt zich in Lissabon bij de laatste acht en kan nog steeds dromen van zijn allereerste Champions League-zege.