Thorup: Ik sprak met het clubbestuur, David is nog steeds niet beschikbaar

Thorup: "Ik sprak met het clubbestuur, David is nog steeds niet beschikbaar"

Gepubliceerd: vrijdag 7 augustus 2020 om 15:24vr 07-08-2020 om 15:24

KAA Gent trapt haar seizoen af in en tegen Sint-Truiden. De club heeft torenhoge ambities, maar de voorbije weken stonden toch vooral in het teken van het nakende vertrek van Jonathan David. Op zijn persbabbel kon Jess Thorup dan ook niet anders dan daarop in te pikken.

Allereerst maakte de Deen duidelijk dat David er niet bij zal zijn op Stayen. Een grote verrassing is dat niet, aangezien het Canadese goudhaantje zowat de hele voorbereiding aan zijn neus voorbij zag gaan. "Ik sprak met het clubbestuur en daaruit bleek dat Jonathan nog steeds niet beschikbaar is", deelde Thorup mee.

Dat heeft natuurlijk haar invloed op zijn elftal. "Jonathan is een harde werker en we mogen dan ook niet enkel kijken naar zijn doelpunten. Hij liep ook wel heel veel kilometers en zette veel druk op de tegenstander", somt Thorup de kwaliteiten van David nog eens op. "Maar we moeten nu eenmaal aanvaarden dat we niet langer op hem een beroep kunnen doen en het is nu aan andere jongens om zijn afwezigheid op te vangen."

"We hebben de voorbije weken veel varianten getest en de nieuwkomers moeten nu vooral hun eigen spel brengen en geen imitator van David proberen te zijn", stelt Thorup. "We mogen hen dan ook niet te veel met hem vergelijken, maar een jongen met al het talent zoals Jonathan kun je niet te makkelijk vervangen. In het verleden bleek wel dat, als een topspeler vertrok, andere jongens plots opstaan."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws