AS Roma-eigenaar Pallotta verkoopt Italiaanse club: deal van 591 miljoen euro

AS Roma-eigenaar Pallotta verkoopt Italiaanse club: deal van 591 miljoen euro

Gepubliceerd: donderdag 6 augustus 2020 om 09:06do 06-08-2020 om 09:06

AS Roma komt definitief in handen van Dan en Ryan Friedkin, miljardairs uit de Verenigde Staten. Dat maken I Giallorossi donderdagochtend via officiële kanalen bekend. 

Met de deal is zo'n 591 miljoen euro gemoeid, meldt Roma op de clubwebsite. Verwacht wordt dat eind augustus de laatste puntjes op de i gezet kunnen worden. De onderhandelingen tussen de club en de broers Friedkin lopen ondertussen al tien maanden, maar nu is er daadwerkelijk een doorbraak. De gebroeders Friedkin, rijk geworden in de autohandel, legden in deze periode meerdere aanbiedingen neer bij de huidige eigenaar James Pallotta.

Pallotta wilde in eerste instantie niets weten van een verkoop, maar vanwege de financiële impact van het coronavirus is hij bereid nu wel te luisteren naar het aanbod van Friedkin. "Ik kan tevreden mededelen dat we een akkoord hebben bereikt met de Friedkin Group", vertelt Pallotta. "We hebben vanavond (woensdagavond, red.) de documenten getekend en werken eraan het formele en juridische pad de komende dagen af te leggen. Ik weet zeker dat Dan en Ryan Friedkin in de toekomst geweldige eigenaren van AS Roma zullen zijn."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Serie A AS Roma

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws