Scorende Lukaku helpt Inter naar volgende ronde in de Europa League.

Scorende Lukaku helpt Inter naar volgende ronde in de Europa League.

05-08-2020 22:56
1

Het Europese avontuur van Internazionale en Romelu Lukaku gaat verder. De Italiaanse ploeg was met 2-0 te sterk voor het Spaanse Getafe. De Nerazzurri nemen het in de kwartfinale op tegen Bayer Leverkusen of Rangers FC.

Het heenduel van begin maart werd afgelast, waardoor het tweeluik werd ingekort tot één wedstrijd op neutraal terrein. Getafe koos traditiegetrouw voor de verdedigende stellingen en Inter moest hopen op een bevlieging van het spitsenduo Lautaro Martínez-Romelu Lukaku. De Argentijn kwam in de buurt van een doelpunt, maar werd afgehouden door David Soria: de Rode Duivel had wél succes. Na een lange bal van achteruit zette hij tegenstander Xabier Etxeita opzij en verraste hij Soria: 1-0.

Inter leek direct na rust op weg naar een verdubbeling van de marge, maar het offensief leverde niets op: Nicolò Barella shoot net naast en Soria redde knap op een acrobatische inzet van Danilo D'Ambrosio. De Italianen moesten in de loop van de tweede helft achteruit: Samir Handanovic hield Jaime Mata af en Getafe kreeg een kwartier voor tijd zelfs een penalty, na hands van Diego Godín en ingrijpen van de VAR. De 38-jarige invaller Jorge Molina schoof de bal echter naast vanaf elf meter. Lukaku had het duel kort daarna kunnen beslissen, maar miste een uitgelezen kans op 2-0.

--Voordat Getafe alsnog aan een slotoffensief kon denken, viel de beslissing echter alsnog. De pas ingevallen Christian Eriksen dook op in het strafschopgebied en profiteerde van een slippertje van Djene Dakonam: 2-0.