Weer geen zege op verplaatsing, maar Anderlecht blijft wel leider

28 april - 17:59
157

In de Champions' Play-Offs heeft RSC Anderlecht opnieuw niet kunnen winnen op verplaatsing. Tegen Cercle Brugge kwam het niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Paars-wit blijft wel leider, maar Club Brugge telt nu evenveel punten als Club Brugge.

RSC Anderlecht begon met druk aan de partij tegen Cercle Brugge. Stadsgenoot Club Brugge had immers eerder op zondag met 0-3 gewonnen van KRC Genk en zo de leidersplaats van paars-wit overgenomen.

In het Jan Breydelstadion ging Anderlecht op zoek naar zijn eerste overwinning op verplaatsing in de Champions' Play-Offs. Dat moest het doen zonder Schmeichel en Dreyer. Het Deense duo viel geblesseerd uit een paar dagen geleden in de 3-0 zege tegen Cercle Brugge. Coosemans en Vazquez kwamen in de ploeg.

Stroeykens met de voorsprong
Voor de start match was er een minuut stilte ter nagedachtenis van een overleden Anderlecht-fan tegen Cercle Brugge enkele dagen geleden. In Brugge kende Anderlecht een goede start. Na 11 minuten verscheen Vazquez voor Warleson. De doelman redde in eerste instantie, maar de doelman moest zich uiteindelijk gewonnen geven na de inzet van Stroeykens.

Na de 0-1 kregen we niet meteen het beste voetbal te zien. Anderlecht had controle. Cercle Brugge had het moeilijk om een vuist te maken. Vlak voor de rust had Denkey wel de gelijkmaker aan de voet, maar hij profiteerde niet van uitglijden van Sardella. Anderlecht reageerde meteen daarna, maar Stroeykens besloot over. Na een vrije trap liet ook Vazquez de dubbele voorsprong voor Anderlecht liggen.

De start van de tweede helft was voor de thuisploeg. Vazquez gaf een onnodige vrije trap weg en dat paars-wit zuur opbreken. Van der Bruggen kon in eerste instantie niet scoren, maar daarna viel het leer voor de voeten van Daland. Die twijfelde niet en liet Coosemans geen kans. Na de gelijkmaker ging het van kwaad naar erger met Anderlecht. Cercle Brugge was baas en kreeg kansen. Anderlecht kon pas na 65 minuten dreigend zijn, maar Vazquze profiteerde niet van een foutje van de thuisploeg.

Naarmate de partij vorderde verdiende Cercle Brugge almaar meer. Maar Coosemans hield Anderlecht in de race. Invaller Angula had dan weer het geluk dat hij via zijn eigen lichaam de bal tegen de hand kreeg en niet rechtstreeks. Zo ontsnapte hij aan een strafschop.

In het slot van de partij kreeg Anderlecht kreeg Anderlecht nog drie enorme kansen. Eerst faalde Angulo oog in oog met Warleson. Nadien raakte onder meer Delaney bij een corner niet voorbij de doelman. Op de counter wist Amuzu wel de netten te doen trillen, maar hij stond buitenspel. In de extra tijd claimde Anderlecht nog tevergeefs een strafschop.

Het duel in het Jan Breydelstadion eindigde onbeslist. Club Brugge mag zich de winnaar van de speeldag noemen. Anderlecht is wel nog de leider in de Jupiler Pro League