Rode Duivel Arthur Theate valt geblesseerd uit tijdens Stade Rennes-Lens

Kopzorgen voor de Rode Duivels: Theate valt uit bij Stade Rennes

13 mei om 09:53

Opnieuw wat kopzorgen voor bondscoach Domenico Tedesco. Rode Duivel Arthur Theate startte in de basis in het 1-1 gelijkspel tussen Stade Rennes en RC Lens, maar moest vlak voor het uur naar de kant. De centrale verdediger, die bij de nationale ploeg steevast als linksachter speelt, werd geraakt aan de enkel. 

Binnen een tweetal weken zal Tedesco z'n selectie voor het EK in Duitsland moeten indienen. De bondscoach mag dan wel 26 spelers selecteren, maar zal vooral hopen dat iedereen beschikbaar is op dat moment. Het is voorlopig nog onduidelijk hoe groot de schade is bij Theate, die onder Tedesco een vaste waarde is op de linksachter. 

Een positie waar niet al té veel weelde is bij de nationale ploeg. Olivier Deman doet het dit seizoen niet slecht bij Werder Bremen, maar moet zich sinds april tevreden stellen met een rol als invaller. Ook bij de Rode Duivels heeft hij niet al te veel ervaring op het internationale toneel. 

Indien Theate niet fit zou raken, zou het misschien wel deuren kunnen openen voor Club Brugge-speler Maxim De Cuyper. Tedesco gaf eerder aan dat hij hem in het achterhoofd houdt om geselecteerd te worden voor de nationale ploeg. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.