Botaka reageert na zware botsing met Bossut: “Ik ben er zelf niet goed van”

Botaka reageert na zware botsing met Bossut: “Ik ben er zelf niet goed van”

Gepubliceerd: dinsdag 4 augustus 2020 om 09:13di 04-08-2020 om 09:13

Laatste update: dinsdag 4 augustus 2020 om 09:20di 04-08-2020 om 09:20

KAA Gent-aanvaller Jordan Botaka kwam ongelukkig in botsing met Zulte Waregem-doelman Sammy Bossut tijdens een oefematch. Het verdict was zwaar voor de goalie: een hersenschudding en een schedelbreuk.

Botaka reageerde tegenover Het Belang van Limburg op het voorval. “Ik ben er zelf nog niet goed van. Ik had oog voor de bal en dacht dat Bossut op zijn lijn gebleven was. Dat was dus niet het geval. Hij was een fractie van een seconde eerder op de bal, we raakten mekaar vol.”

Er was geen kwade intentie langs beide kanten. “Uiteraard had geen van beiden de intentie om de tegenstander te raken. Dat hier en daar gefluisterd wordt dat ik de rode kaart verdiende? Nou, mensen die dat zeggen hebben de fase niet gezien en zijn allicht gefrustreerd dat Bossut out is.”

Botaka benadrukt dat hij Bossut niet met opzet raakte. “Niemand van de 23 mensen tussen de lijnen oordeelde dat ik dit met opzet deed. Dat was ook in de verste verte niet het geval. Wie me kent, weet dat ik zo niet in mekaar zit. Niet als voetballer, niet als mens.”

“Zelf dacht ik dat mijn been gebroken was”, gaat Botaka verder. “Gelukkig blijkt het slechts om een kneuzing te gaan. Niet te geloven eigenlijk. Ook mijn ploegmakkers begrijpen niet dat ik niet meer averij overhield aan de botsing, want de klap was enorm. Het geluid dat ik hoorde deed me meteen aan een beenbreuk denken.”

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws