'Anderlecht wil Gerkens opgeven en sterkhouder van Zulte Waregem in ruil halen'

'Anderlecht wil Gerkens opgeven en sterkhouder van Zulte Waregem in ruil halen'

Gepubliceerd: maandag 13 juli 2020 om 07:00ma 13-07-2020 om 07:00

RSC Anderlecht wil zich deze zomer nog gevoelig versterken, maar het is niet geneigd om meer dan vijf miljoen euro te spenderen. Daarom wil paars-wit creatief zijn en denkt het aan een ruildeal met Zulte Waregem. Omar Govea (24) staat namelijk op het verlanglijstje.

Het Nieuwsblad weet dat Anderlecht graag een ruildeal wil opzetten om de centrale middenvelder naar het Lotto Park te halen. Om Govea in te lijven overwegen de Brusselaars om Pieter Gerkens (24) in de deal te betrekken. Een verrassing is dat niet, want de middenvelder mocht al langer uitkijken naar een nieuwe club.

Niet toevallig verkiest Anderlecht om Gerkens in de deal te betrekken, want Zulte Waregem toonde al eerder interesse onze landgenoot. Govea was het voorbije seizoen goed voor vijf doelpunten en twee assists aan de Gaverbeek. Eerder voetbalde de Mexicaan ook al voor Royal Antwerp FC en Excel Moeskroen.

Het is vooral Peter Verbeke – de sportieve leider bij Anderlecht – die Govea naar het Lotto Park wil halen. Eerder probeerde hij de Mexicaan ook al naar KAA Gent te halen.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Een goede deal voor Anderlecht?

(623 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws