Krijgen Engels en Mechele opvolger bij Club Brugge? Alleen maar beter geworden

Krijgen Engels en Mechele opvolger bij Club Brugge? "Alleen maar beter geworden"

Gepubliceerd: zondag 12 juli 2020 om 21:42zo 12-07-2020 om 21:42

Na Brandon Mechele en Björn Engels zag Club Brugge geen enkele jonge verdediger uit de eigen jeugd meer doorbreken. Daar lijkt nu verandering in te gaan komen. Siemen Voet kreeg de voorbije oefenwedstrijden een kans bij Blauw-Zwart en kon overtuigen.

De twintigjarige verdediger mocht in de voorbije drie oefenwedstrijden speelminuten opdoen bij Club Brugge en kon overtuigen. Tegen KV Mechelen was hij ook één van de uitblinkers. Beloftencoach Rik De Mil gelooft alvast in de verdediger. "Siemen heeft een heel mooi parcours afgelegd bij ons", klinkt het in Het Laatste Nieuws.

"Hij had bij de U19 nog heel wat werkpunten, maar is door zijn mentaliteit alleen maar beter geworden. Heeft een goeie inspeelpass en kan ook met zijn mindere rechtervoet uitvoetballen", geeft De Mil aan, die Voet stevig heeft zien groeien.

Veel geleerd
"Vorig seizoen hebben we hem op een bepaald moment uitgeleend. Waarom? Siemen was wat ‘uitgeleerd' bij de beloften. Een werkpunt was zijn positiespel en het verdedigende aspect. Tegen stevige spitsen staan was voor hem de volgende stap. In Roeselare heeft hij het goed gedaan. Als je hem nu bij de start van de voorbereiding ziet ten opzichte van vorig seizoen, dan zie je de vooruitgang."

Die vooruitgang zag Voet ook beloond worden met een contractverlenging van één seizoen. "Zijn contractverlenging was logisch. Nu is het aan de coach en Club om uit te maken wat voor hem de volgende ideale stap is. Qua mentaliteit is hij een voorbeeld. Hij komt zélf met de vraag wat beter kan. En als je er iets tegen zegt, gaat hij er meteen aan werken", klinkt het.

Naar verluidt hoopt Club Brugge hem dit seizoen uit te kunnen lenen aan een club uit Eerste Klasse A.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Is Voet goed genoeg voor de A-kern van Club Brugge?

Ja
62%
Nee
14%
Ik ken hem niet
24%
(347 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws