Atalanta boos na clash met Juventus: 'Moeten we onze armen afhakken?'

Atalanta boos na clash met Juventus: 'Moeten we onze armen afhakken?'

Gepubliceerd: zondag 12 juli 2020 om 10:45zo 12-07-2020 om 10:45

De omstreden strafschoppen van Juventus in de Serie A-topper tegen Atalanta Bergamo houden de gemoederen bezig in Italië. Trainer Gian Piero Gasperini van de ploeg van Marten de Roon en Hans Hateboer vindt dat de bal wel erg makkelijk op de stip gaat.

Atalanta kwam in Turijn tot twee keer toe op voorsprong, maar Cristiano Ronaldo poetste dat beide keren weg na handsballen van De Roon en Luis Muriel. "Dit zijn nou eenmaal de regels, maar het zijn vooral de regels in Italië", uitte Gasperini zijn frustratie. "Wat moeten we doen, hun armen afhakken? We binden ze bij kinderen op de rug om ze te leren dribbelen…"

"Maar nee, we hoeven onze manier van verdedigen niet te veranderen", vervolgt Gasperini, geciteerd door La Gazzetta dello Sport. "Wordt de regel in ook maar één ander land zo geïnterpreteerd? Nee. Als het nergens anders gebeurt, waarom bedenken wij dan deze regels…"

Ook de Italiaanse sportkranten spelen in op de strafschoppen. 'Mani sullo Scudetto, twee handen op de Scudetto', koppen Corriere dello Sport en Tuttosport. Ze verwijzen daarmee naar de handsballen én de aanstaande titel van Juventus. De Oude Dame heeft een voorsprong van acht punten op SS Lazio en nog eentje meer op Atalanta.

"Dit Juventus geeft zo'n voorsprong niet meer weg. Maar het was een prestigestrijd en die had ik graag gewonnen. Ons spel geeft wel veel vertrouwen voor het vervolg van de Champions League", stelt Gasperini, die het in augustus in de kwartfinale van het miljardenbal met zijn ploeg opneemt tegen Paris Saint-Germain.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws