Thorup haalt de loftrompet boven: David heeft alles om topvoetballer te worden

Thorup haalt de loftrompet boven: "David heeft alles om topvoetballer te worden"

Gepubliceerd: zaterdag 11 juli 2020 om 19:16za 11-07-2020 om 19:16

Jonathan David werd zaterdag verkoren tot Speler van het Jaar bij AA Gent. De 20-jarige Canadees werd vorig seizoen gedeeld topschutter in de Jupiler Pro League (18 doelpunten, evenveel als Dieumerci Mbokani). Zijn coach Jess Thorup haalt dan ook de loftrompet boven. 

Hij hoopt dat zijn goudhaantje nog één seizoen blijft, ookal kan hij rekenen op veel buitenlandse interesse. "Als trainer ben ik egoïstisch, dus ik wil dat hij nog een seizoen blijft. Als neutrale toeschouwer moet ik zeggen dat hij in een topcompetitie thuishoort", vertelde de Deense coach aan Transfermarkt.

"Maar hij heeft alles om een topvoetballer te worden", vervolgde Thorup. "En ik bedoel niet alleen zijn atletische kwaliteiten, maar ook zijn menselijke kwaliteiten. Sommige spelers zouden na zo’n uitstekend seizoen gaan zweven, maar David blijft met de voeten op de grond."

"Hij zou nu arrogant kunnen doen en zeggen 'ik ben de koning van Gent', maar in plaats daarvan pusht hij zijn teamgenoten in elke wedstrijd. Voor hem ligt de focus niet op zijn persoonlijk succes, maar op dat van het team. Een dergelijke houding hebben op zijn twintigste verdient mijn volledige respect", besloot Thorup.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws