'Genk wil groen licht voor Munoz en blijft hopen op 'sportvlucht' met Egan Bernal'

'Genk wil groen licht voor Munoz en blijft hopen op 'sportvlucht' met Egan Bernal'

Gepubliceerd: donderdag 9 juli 2020 om 20:21do 09-07-2020 om 20:21

Laatste update: donderdag 9 juli 2020 om 20:52do 09-07-2020 om 20:52

KRC Genk beweegt ondertussen al meer dan een maand hemel en aarde om Daniel Muñoz naar België te halen, maar dat lijkt maar niet te lukken. Volgens Het Laatste Nieuws blijven de Limburgers hopen dat Munoz samen met Tourwinnaar Egan Bernal naar Europa mag vliegen.

Normaal gezien had Muñoz vandaag via Madrid in Brussel moeten aankomen, maar hij kreeg van de Colombiaanse en Spaanse autoriteiten geen toestemming om te vliegen. Muñoz beschikt op dit moment niet over een geldig werkvisum en dat is een vereiste om in aanmerking te komen voor een dergelijke repatriëringsvlucht. 

Bij Genk hopen ze dat het licht vandaag op groen wordt gezet voor het werkvisum van Muñoz. Als dat het geval is, kan Muñoz een ticket krijgen voor de 'sportvlucht' zoals Ernesto Lucena de Colombiaanse minister van Sport. Dan zou Muñoz op 19 juli in Bogota kunnen vertrekken samen met 190 andere Colombiaanse atleten.

Meer dan de helft onder hen zijn wielrenners, zoals onder andere Egan Bernal, Nairo Quintana en Rigoberto Urán. Wie aan boord gaat, zal een medisch attest moeten kunnen voorleggen waaruit blijkt dat de atleet in kwestie niet besmet is met het coronavirus.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws