Supporters Anderlecht protesteren voor bondsgebouw: ‘Jullie maken voetbal kapot’

Supporters Anderlecht protesteren voor bondsgebouw: ‘Jullie maken voetbal kapot’

09-07-2020 16:14 Laatste update: 16:32
55

De nieuwe aanvangsuren van de wedstrijden in de Jupiler Pro League vallen niet in goede aarde. Ook niet bij de supporters van RSC Anderlecht. Mauves Army 2003 begon een protestactie.

Mauves Army 2003 protesteerde voor het bondsgebouw. ‘Woensdag jongstleden vond er een symbolische actie plaats onder leiding van de groep. Met het spandoek gericht aan de Pro League en Eleven Sport willen we onze verbazing en onze afkeuring aantonen aangaande de nieuwe aanvangsuren voor het komende seizoen’, klinkt het bij de Mauves Army 2003.

‘Deze beslissing is zeer typerend voor wat er zich de laatste jaren in het Belgisch voetbal afspeelt. Beslissingen worden genomen door bureaucraten die wellicht nog nooit één voet in een stadion hebben gezet. Bovendien wordt er beslist zonder de eerst betrokkenen, zijnde de supporters, te raadplegen of te bevragen. Of het nu gaat om de uurroosters of de heropening van de stadions’, aldus de fans van paars-wit.

De fans vragen ‘om eindelijk de moeite te doen om supporters te raadplegen en bevragen want jullie doen alsof jullie het voetbal dynamisch willen maken, maar jullie maken het kapot.’ Eerder reageerde het overkoepelende supportersorgaan en Voetbal Vlaanderen ook al afkeurend.

No Poll