Eleven Sports pakt groot uit: 'Joos, Vandenbempt, mobiele studio & XXL-duels'

Eleven Sports pakt groot uit: 'Joos, Vandenbempt, mobiele studio & XXL-duels'

Gepubliceerd: woensdag 8 juli 2020 om 12:45wo 08-07-2020 om 12:45

Laatste update: woensdag 8 juli 2020 om 13:11wo 08-07-2020 om 13:11

Wie vanaf dit seizoen het Belgische voetbal wil zien, zal moeten afstemmen op Eleven Sports. Eleven Sports wil de kijker zo goed mogelijk bedienen en pakt daarom fors uit. Het strikte onder meer Peter Vandenbempt en Filip Joos. Verder zal het bepaalde duels brengen als XXL-wedstrijden.

De focus ligt op fanbeleving, aldus de rechtenhouder. Naast een uitgebreid team van voetbalcommentatoren zullen wedstrijden ook in categorieën worden opgedeeld. De minst opwindende wedstrijden krijgen het label M, hierbij wordt er enkel commentaar voorzien. Een categorie hoger vinden we het label L terug, hierbij wordt de commentator vergezeld door een co-commentator. Nóg een categorie hoger vinden we het XL label terug. Hierbij wordt er naast een co-commentator ook nog eens een mobiele journalist voorzien, deze zal verslag uitbrengen naast het veld. Ten slotte zijn er nog de absolute topwedstrijden, daar zal Eleven Sports naast de mobiele journalist ook nog een mobiele studio voorzien.

Met dit format wil Eleven Sports maximaal inzetten op fanbeleving, het is ook daarom dat er wordt geopteerd voor een mobiele studio in of rond het stadion in plaats van een televisie studio. Het zou het gevoel van het stadion beter weergeven. Die fan beleving heeft natuurlijk een prijs, volgens Het Nieuwsblad zouden er drie formules worden aangeboden.

All-Inclusive (Belgisch en buitenlandsvoetbal): 14,99 euro per maand of 149 euro per jaar

Enkel Belgisch voetbal: 10,99 euro per maand of 109 euro per jaar

Enkel buitenlands voetbal: 9,99 euro per maand of 99 euro per jaar

Ook het team van commentatoren en analisten krijgt stilaan vorm. Zo zullen onder anderen Filip Joos en Peter Vandenbempt te horen zijn als commentator. Ook de naam van Aster Nzeyimana circuleert volop als mogelijke versterking. Gunther Van Handenhove en Gilles De Bilde zullen dan weer de rol van analist op zich nemen. Hoogstwaarschijnlijk komen daar nog enkele andere namen bij.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Kijk jij uit naar het nieuwe format van Eleven Sports?

(352 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws