Pro League komt samen: De heetste hangijzers op een rijtje

Pro League komt samen: De heetste hangijzers op een rijtje

Gepubliceerd: dinsdag 7 juli 2020 om 11:00di 07-07-2020 om 11:00

De Pro League komt nog eens samen om te vergaderen. Enkele grote vragen moeten worden beatwoord, Sporza frist het geheugen nog eens op en plaats de agendapunten op een rijtje.

Het is een vergadering waar al lange tijd naar wordt uitgekeken in de voetbalwereld, vele vraagstukken zouden vandaag dan ook moeten worden opgelost. Het grootste hangijzer is natuurlijk het competitieformat van volgend seizoen, blijven de clubs vasthouden aan 16 ploegen? Cercle Brugge pleit alvast voor een compromis met 18 ploegen.

Verder wordt er ook dieper ingegaan op de praktische kantjes van het TV-contract. Zo moet er bijvoorbeeld worden beslist over de aftrapuren van de wedstrijden in de Pro League, Eleven Sports stelt alvast voor om elke wedstrijd op een ander tijdstip te laten beginnen.

Ook de samenstelling van de raad van bestuur komt vandaag aan bod. Vier vertegenwoordigers van de G5 en vier vertegenwoordigers van de K11 moeten worden verkozen. Voorzitter Peter Croonen en 1B-vertegenwoordiger Philippe Bormans behouden wel sowieso hun positie.

Tot slot moet er uitleg en verduidelijking worden gegeven bij enkele eerder genomen beslissingen. Zo wil Beerschot graag antwoord op de vraag waarom er geen solidariteitsbijdrage wordt toegekend aan clubs die een juridische procedure aanspannen tegen de Pro League.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Hoeveel clubs wil jij volgend seizoen in 1A?

(182 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws