Eleven Sports stelt fans gerust: Iedereen moet Jupiler Pro League kunnen zien

Eleven Sports stelt fans gerust: "Iedereen moet Jupiler Pro League kunnen zien"

Gepubliceerd: zaterdag 4 juli 2020 om 07:00za 04-07-2020 om 07:00

Eleven Sports haalde enkele dagen terug officieel het voetbalcontract in huis. Het bereikte reeds een akkoord met Orange, maar CEO Guillaume Collard (35) hoopt ook met andere partijen als Proximus en Telenet tot een overeenkomst te komen. Dat vertelt hij in Het Laatste Nieuws.

Supporters hebben schrik dat ze massaal van decoder moeten veranderen om de Belgische wedstrijden te kunnen volgen. "Onze strategie en ons doel is dat iedereen naar de Jupiler Pro League kan kijken. We willen bij elke operator toegankelijk zijn. Dat is de intentie van ons, de partners en de Pro League. We zijn daar ook mee bezig", is Collard duidelijk.

Ook op internationaal vlak wil Eleven naambekendheid verwerven, daarvoor ging het in zee met het Spaanse productiehuis Mediapro. "Maar voor alle duidelijkheid: we onderhandelen ook met partners als Woestijnvis en Videohouse. Het is niet omdat we samenwerken met Mediapro dat we niet meer rekenen op Belgische bedrijven. Integendeel. Het zou onlogisch zijn om al hun ervaring weg te gooien. De komende dagen en weken zullen we de gesprekken met hen voortzetten."

Online abonnementen
Verder zet Eleven ook in op online abonnementen, een soort van Netlix voor voetbal zeg maar. "We willen alleszins dat álles van het Belgische voetbal te bekijken is op onze app of op onze website. Bij ons staat de fan centraal. De grote focus zal liggen op de livewedstrijden. Maar we bieden ook eigen content aan en we willen samenwerken met de clubs om zoveel mogelijk fans te raken."

Het aanbod daarin zal ook gevarieerd zijn. "Kijk: we willen ook een ander publiek aantrekken dan de traditionele kijkers. Er gaan dus verschillende abonnementen beschikbaar zijn. Van volledige wedstrijden bekijken tot enkel de samenvattingen of de hoogtepunten", besluit Collard.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Waar ga jij de wedstrijden volgen?

(501 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws