BeNeLiga in het gedrang? Belgische voetbal staat ver boven het Nederlandse

BeNeLiga in het gedrang? "Belgische voetbal staat ver boven het Nederlandse"

17-06-2020 13:15
88

Mehdi Bayat liet in gesprek bij Sporza zijn licht schijnen over verschillende onderwerpen, ook de BeNeLiga kwam aan bod. Bayat is geen fan, en heeft daar een opvallende reden voor.

Dat Bayat geen voorstander van de BeNeLiga is, is geen geheim. "Waarom ik tegen ben? Ik ga niet akkoord met 8 Belgische clubs en 10 Nederlandse clubs", aldus Bayat. "Het Belgische voetbal staat ver boven het Nederlandse voetbal, dat is de realiteit. Kijk maar naar de nationale teams en het Europese coëfficiënt."

Bayat ziet ook enkele sportieve uitdagingen die het succes van de BeNeLiga zouden verhinderen. "Er moet een sportieve logica zijn, er is sprake van één degradant per land, maar wat als bijvoorbeeld alle Belgische ploegen eindigen in de top 8, dan zakt de nummer acht uit de eindstand", toont de bestuurder zich sceptisch.

Een voorstander is Bayat dus allerminst, toch staat hij nog steeds open voor dialoog. "Ik zeg nooit categoriek neen zonder een debat gevoerd te hebben. Als men mij kan overtuigen, dan zal ik luisteren. Ik ben geen vijand van de clubs die deze studie hebben besteld, het is hun goed recht."